Behandlinger
Kroner og broer

Kroner og broer

Kroner

Har du rodbehandlede tænder, tænder med store fyldninger eller knækkede eller misfarvede tænder kan en krone sørge for, at du beholder din tand og dens tyggefunktion i mange år.

En krone er en kunstig tand, der sidder som en beskyttende hætte over din egen tand. Den dækker den skadede tand og forsvarer den mod forfald.

Broer

En bro består af en eller flere kunstige tænder, der sidder permanent fast enten til dine egne tænder eller i implantater og på den måde ”bygger bro mellem tænder”. Broer er lavet af de samme materialer som kroner.

De er lavet af metal og porcelæn

Hos os er kroner og broer som regel af enten metal og porcelæn eller rent porcelæn. Begge dele ligner almindelige tænder. Metalkeramikkronen med det blandede materialevalg består af et metalskelet overtrukket med mange lag tyndt porcelæn. Disse kroner er meget stærke og kan sættes på næsten alle tænder. De ’rene’ porcelænskroner kan laves i mange nuancer og er derfor særligt velegnede på synlige tænder.

Sådan foregår det

Lige meget om du skal have lavet en krone eller en bro forgår behandlingen sådan her:

Slibning: Kronen skal have samme højde som resten af dine tænder. Derfor slibes din tand til.

Aftryk: Vi tager aftryk, så kronen passer fuldstændig til den beslebne tand og slutter ordentligt til tandkødet.

Midlertidig krone: Ind til den ’rigtige’ krone er færdig, sætter vi en midlertidig, beskyttende krone på, der er lavet af acryl.

Påsætning: Den ’rigtige’ krone sættes på.

Kroner holder længe

Hvor lang tid dine kroner og broer holder afhænger af din mundhygiejne. Som hovedregel kan du regne med, at de holder mellem 15 og 25 år, i nogle tilfælde holder de hele livet. En krone kan gå løs, men kan ofte fastgøres igen.

Se vores prisliste her

Bestil tid hos en af vores tandlæger nu, hvis du vil have en samtale om kroner og broer

Ring 32 57 75 44 eller brug for online booking