Tips fra tandplejeren

Behandlinger
Oversigt

Uundværlig viden om mundskyl

Hvis du hører til dem, der kan lide at friske munden op med mundskyl, er der et par oplysninger, du skal have.

Brug mundskyl. der virker

Brug mundskyl. der virker

3 tips om mundskyl

Der er to, der virker

Går du alene efter frisk ånde, er det et spørgsmål om smag og behag, og der er mange mærker at vælge i mellem. Vil du have til gengæld mundskyl, der har dokumenteret effekt mod plak og gingivitis (tandkødsbetændelse) er der to mærker, der virker.
Apotekets Klorhexidin mundskyl 0,1-0,2%, som ikke må bruges uden forudgående anbefaling af tandlægen. Klorhexidin virker bakteriedræbende og bruges ofte efter kirurgiske indgreb til forebyggelse af infektioner. Klorhexidin har stærkt misfarvende effekt på langvarig basis og er smagløs.
Listerine, virker bakteriedræbende på grund af dens indhold af alkohol og æteriske olie. Listerine forhandles på apoteket, i Matas og større supermarkeder. Har en frisk, stærk smag af mint.

Brug mundskyl, når der er langt til tandbørstning

Du får størst udbytte af at bruge mundskyl nogle timer efter en tandbørstning, fordi mundskyld kun indeholder halvt så meget flour som tandpasta. Du får derfor mest ud af at bruge mundskyl midt på dagen efter frokost eller lige inden sengetid, hvis der er gået et par timer, siden du børstede tænder.

Erstat ikke tandbørstning med mundskyl

Mundskyl kan ikke rense dine tænder eller massere dit tandkød som en tandbørste. Mundskyl forebygger ikke huller eller tandkødsbetændelse som to minutters grundig tandbørstning med en god flourtandpasta. Mundskyl er alene et supplement til din tandbørstning og din hjælp, når der er langt tid til aftenbørstningen.

Book en tid til et eftersyn hos tandplejer Anne-Grete Kruse her